• Teunis, meer dan gewoon.

Onze klanten vertellen: Pultrum Rijssen

Werken met kleding die écht onderscheidend is, door de details en het maatwerk.

Pultrum Rijssen is al bijna 60 jaar een krachtige een stabiele partner voor vervoersvraagstukken in de transport en logistiek. Op hun geheel eigen, transparante manier spant deze logistieke dienstverlener zich actief in om het logistieke proces duurzamer te maken. In 2016 ontvingen zij al een onderscheiding voor hun aanpak bij het terugdringen van CO2-uitstoot.

Een relatie sinds 2015

Bij deze betrokken organisatie werken ongeveer 200 mensen die door ons gekleed worden. Van chauffeur tot magazijnmedewerker tot medewerker in de wasstraat; wij zijn trots dat wij al jarenlang tot volle tevredenheid de bedrijfskleding voor de medewerkers van Pultrum Rijssen leveren.

Gerdien Schuitert: “Sinds 2015 dragen ‘onze jongens en meiden’ de werkkleding van Teunis en daar zijn we heel tevreden over.” Gerdien is werkzaam op de afdeling personeelszaken en is vanuit die functie ook verantwoordelijk voor de bedrijfskleding van het personeel. Rijden er nu zo’n 85 blauwe vrachtwagens door heel Nederland, Gerdien heeft nog meegemaakt dat de vloot van Pultrum uit slechts 7 vrachtwagens bestond. “Toen droeg ook niet iedereen dezelfde kleding, dat is pas later gekomen, toen het bedrijf ging groeien.”

Oog voor detail

Voor één van de huidige directeuren, Ate Pultrum, is kwaliteit heel belangrijk. Niet alleen de kwaliteit die de organisatie levert, maar ook de kwaliteit van de kleding van het personeel. Minstens zo belangrijk is de uitstraling en hoe je je als bedrijf onderscheidt. Gerdien: “Ate heeft oog voor detail, de kleding moet perfect zijn. Je mensen zijn toch het visitekaartje van je bedrijf. Dan wil je ook dat ze van top tot teen in stijl gekleed zijn.

Teunis denkt graag met klanten mee over zulke details. Gerdien: “We hebben het met Teunis over specifieke dingen als de stiksels, ritsen en plek van het logo gehad. Er werd naar ons geluisterd en ze kwamen met vernieuwende ideeën.

Heel fijn, want daarmee werd er ons een hoop werk uit handen genomen. En toen er even een kink in de kabel kwam door een partij truien die niet de gewenste kwaliteit had, heeft Teunis heel snel geschakeld door direct een andere leverancier te benaderen zodat ons personeel gewoon kon blijven bestellen.”

Custom made kleding: op bezoek met de kleurenwaaier

De meeste bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsschoenen die wij leveren is maatwerk. Functionaliteit, draagcomfort en veiligheid volgens de geldende eisen en normen zijn altijd het uitgangspunt. Maar uiteraard moet de kleding matchen met de huisstijl en cultuur van een organisatie.

“Wij waren direct enthousiast toen Pultrum ons benaderde om voor hen special made werkkleding te leveren”, vertelt onze accountmanager Janneke en contactpersoon voor Pultrum. “We zijn letterlijk met de kleurenwaaier op bezoek gegaan om de juiste kleuren van de huisstijl van Pultrum te kunnen leveren. Niet alleen komen de kleuren terug in de kleding, ook elk kledingstuk, van t-shirt, poloshirt, trui tot jas is voorzien van het logo.

Iedere klant een eigen webshop

Om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen op het gebied van bedrijfskleding, bouwen wij voor iedere klant een persoonlijke webshop. Het personeel kan via die webshop zijn eigen kleding bestellen, vaak met een puntensysteem. “Het werkt eigenlijk net zoals bij een online kledingwinkel,” zegt Lars, accountmanager bij Teunis.

“Wij hebben het bestelproces zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Voor de bestelverantwoordelijke bij onze klanten is het beheer en bestelproces een bijzaak geworden dat weinig tijd kost. Al onze medewerkers zijn precies op de hoogte van het bestelproces en zo kunnen we heel snel schakelen.”

Korte lijntjes en snel schakelen

Over dat snelle schakelen wil Gerdien ook nog wel wat kwijt: “Teunis heeft korte lijntjes. Dat werkt voor ons heel erg prettig. Wij bedenken soms heel enthousiast een activiteit waarbij we op heel korte termijn dingen geregeld moeten hebben. Onze organisatie is ook van de korte klappen en met elkaar steken we de schouders er dan onder. Maar we zijn dan wel afhankelijk van de medewerking van onze leveranciers. Gelukkig staat Teunis altijd voor ons klaar. Het is zelfs voorgekomen dat we op donderdag een idee kregen voor een bedrijfsfilm en zaterdag gingen filmen. Voor die film hadden we kleding nodig. Teunis gebeld en vrijdagmiddag hadden we alles in huis. Dat werkt echt heel fijn!”

Het contact is goed, er wordt snel geleverd en de kwaliteit voldoet altijd aan onze verwachtingen

Gerdien Schuitert

Waarom zijn wij nou zo anders?

De combinatie van ons vakmanschap met de nieuwste design-software maakt dat wij niet alleen standaard kleding leveren, maar ook meedenken over custom made kleding.

Wij zijn de enige aanbieder van bedrijfskleding in de regio die intern kan bedrukken en borduren. Dat onderdeel van de productie doen wij zelf. Daarmee verkorten wij de levertijd ten opzichte van andere aanbieders aanzienlijk. Daar ligt onze kracht.

Daarnaast zetten wij graag een stapje extra voor onze klanten. Wij kleden doorlopend 130.000 werknemers aan met een team van 15 mensen. Niet met elke klant hebben wij natuurlijk hetzelfde intensieve contact als met Pultrum, maar wij houden van persoonlijk contact met ál onze klanten. Of ze nu 1 keer per jaar een trui bestellen of een complete kledinglijn door ons laten ontwerpen, wij gaan altijd voor het beste eindresultaat.