• Teunis, meer dan gewoon.

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen

De beste veiligheidsbrillen voor veilige werksituaties en uitstekend comfort.

Je ogen zijn onvervangbaar en moeten ten allen tijde beschermd worden tegen gevaren van buitenaf. Voor veel beroepen is het verplicht om een veiligheidsbril te dragen, bijv. mensen die werken met brandbare delen, scherpe voorwerpen of chemische producten. Een goede bril voldoet aan een verschillende set aan eisen. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld.

De normen van veiligheidsbrillen.

Er bestaan verschillende soorten veiligheidsbrillen en voor ieder beroep bestaat er wel een specifieke veiligheidsbril. Er is een standaard veiligheidsbril, welke beschermt tegen stof en vuurspatjes. Daarnaast zijn er lasbrillen welke beschermen tegen vonken. Verder bestaan er ruimzichtbrillen, die beschermen tegen spatten van chemische stoffen en gassen en overzetbrillen die je ter bescherming over reguliere correctiebrillen kunt dragen.

Basisnorm EN 166

De glazen van veiligheidsbrillen moeten, om aan de EN 166 norm te voldoen, verschillende testen ondergaan. Ten eerste moet de veiligheidsbril voldoende optisch neutraal zijn, zodat de bril niet tijdens het werk duizeligheid of hoofdpijn kan veroorzaken. Daarnaast wordt de bril ook getest op impactweerstand. Hierbij wordt de veiligheidsbril getest op vallen en schieten met lage en hoge snelheid. Als de bril voldoet aan de basisnorm EN 166, wordt dit op de bril gemarkeerd.

Naast basisnorm EN 166 bestaan er nog enkele veiligheidsnormen voor brillen, namelijk EN 169, EN 170 en EN 171. Deze worden aangehouden bij specifieke veiligheidseisen.

Teunis Bedrijfskleding staat voor kwaliteitskleding.

Bij Teunis Bedrijfskleding helpen we bedrijven in het zichtbaar maken van hun onderneming. Omdat de wensen en behoeften van ieder bedrijf verschillend is hebben we een ruim assortiment van kwaliteitsproducten dat kan worden afgestemd op de werkzaamheden.

Teunis Bedrijfskleding biedt:

  • Een ruim aanbod van A-merk artikelen.
  • Mogelijkheden om uw bedrijf maximaal te laten opvallen en herkennen.
  • Ruim 4000 vierkante meter opslag en voorraad.
  • Een eenvoudig Kleding Management systeem voor het bestellen van kleding.

Een offerte aanvragen of een vraag stellen

We helpen je graag met een advies of met een offerte. Vul het formulier in, dan helpen we je graag verder.

Liever telefonisch contact? Bel dan met 0548 537 788.