• Teunis, meer dan gewoon.

Laadklepkeuringen

Laadklepkeuringen

Van APK naar LPK

LPK staat voor Laadkleppen Periodieke Keuring en is niet nieuw. Dit onafhankelijke keurmerk staat al ruim 15 jaar garant voor het veilig keuren van laadkleppen voor goederen en personenliften.

Alle LPK-keuringen worden uitgevoerd door gecertificeerde keurmeesters en de LPK keuring voldoet aan de Europese norm voor personenliften. Bovendien is in veel gevallen keuring op uw eigen locatie mogelijk.

keuring laadklep vrachtwagen automotive

Personenliften

Sinds 20 mei 2018 worden personenliften niet langer gekeurd tijdens de APK. In het kader van de Arbowet blijft het echter een vereiste om personenliften jaarlijks te controleren en te onderhouden. Keurmerk LPK is het perfecte alternatief voor een veilige en betrouwbare personenlift waarmee u rolstoelgebruikers veilig vervoert.

Als de personenlift goedgekeurd is ontvangt u hiervan bewijs. Bij eventuele controles moet dit overlegd kunnen worden. Deze bewijzen zijn bovendien belangrijke documenten voor uw verzekeringsmaatschappij.

Laadkleppen

Laadkleppen worden vaak intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot vertraging of erger; de vereiste veiligheid kan in gevaar komen. Regelmatig controleren en onderhouden van de laadklep is volgens de Arbo-wet verplicht. Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Minimaal één keer per jaar dient uw laadklep te worden gekeurd. Dat kan aan de hand van het LPK (Laadkleppen Periodieke Keuring) Keurmerk. Want dankzij dit keurmerk is de veiligheid van uw laadklep beter gewaarborgd.

Laadklep of personenlift laten keuren.

Teunis Automotive is ‘Erkend Keurmeester’ van Laadkleppen. Onze gediplomeerde keurmeesters voeren de inspecties uit en waarborgen op die manier het veilige gebruik van laadkleppen. Allemaal volgens de wettelijke voorschriften en NEN-normen. We zijn uiterst transparant over eventuele gevonden mankementen en adviseren over de mogelijkheden om dit op te lossen.

Moeten er reparaties worden uitgevoerd of zijn er onderdelen die vervangen moeten worden? Dan maken we altijd eerst een passende offerte.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een laadklepkeuring?