• Teunis, meer dan gewoon.

Banden

Banden

De beste banden in alle soorten en maten

Teunis Automotive is leverancier van hoogwaarde autobanden. We leveren de beste merken banden van Michelin, Vredestein, Goodyear, Continental, Hankook, Bridgestone, Maxxis en Novex om de beste prestaties en betrouwbaarheid te bieden. Hiervan hebben we een groot deel direct op voorraad of kan binnen één dag worden geleverd.

Met een breed scala aan banden in verschillende maten, profielen, constructies en prijzen, hebben we voor elke bestuurder de perfecte band. Al onze banden worden geleverd met een volledige garantie en service, en hebben een lange levensduur.

Welke soorten banden leveren wij?

Winterbanden

Winterbanden zijn banden met een speciaal profiel en rubber dat geschikt is voor het rijden in sneeuw en ijs. Ze hebben een diepe groef die voor betere grip en tractie zorgt, wat betekent dat je in winterse omstandigheden veiliger en stabieler rijdt. Bovendien hebben winterbanden speciale rubbersoorten die zorgen voor een betere grip op het wegdek in het koude seizoen. Winterbanden bieden ook meer grip op natte en gladde wegen, evenals een betere remweg op ijs. Het is belangrijk om de juiste winterbanden te kiezen voor je auto, omdat ze het verschil kunnen maken tussen veilig of gevaarlijk rijden in winterse omstandigheden.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn ontworpen voor warm weer en hoge temperaturen. Ze zijn ontworpen om de beste prestaties te bieden bij temperaturen boven de 7°C. Ze hebben een slijtvaste rubbermengeling die de grip op droge en natte wegen verbetert. Ook hebben ze speciale schoudergroeven die water afvoeren bij nat weer, waardoor aquaplanning wordt voorkomen. Zomerbanden hebben ook kortere remwegen dan winterbanden. Ze zijn echter minder effectief in koud en nat weer. Daarom wordt aangeraden om je banden te vervangen door winterbanden als de temperatuur onder de 7°C daalt.

All-season banden

All-season banden zijn banden die speciaal ontworpen zijn om te presteren in alle weersomstandigheden, van droge wegen tot hevige regenbuien. Ze zijn een populaire keuze voor chauffeurs die geregeld door verschillende weersomstandigheden reizen. All-season banden zijn ontworpen met een speciale rubbercompound die grip biedt in alle weersomstandigheden. Ze hebben ook een speciale structuur in de loopvlakken, waardoor water wordt afgevoerd en de band op de weg blijft plakken. All-season banden bieden een goede balans tussen prestaties en veiligheid, waardoor ze een goede optie zijn voor veel automobilisten.

Onder ieder soort voertuig een band

Ieder voertuig heeft met een andere soort belasting te maken. Welke band onder welk voertuig past is dus de vraag. We leveren een brede range aan banden in allerlei soorten, maten en merken.

Wij leveren o.a. banden voor:

  • Personenauto’s
  • Bedrijfswagens
  • Campers
  • Caravans en aanhanger

Direct bestellen via onze webshop.

Onlangs is onze webshop gelanceerd, waarmee u eenvoudig onderdelen of materialen kunt bestellen. Deze worden vervolgens spoedig door ons bij u afgeleverd (Rijsen e.o. 6x per dag). Naast standaard auto-onderdelen en materialen, verkopen we ook onderdelen voor truck en trailers.