• Teunis, meer dan gewoon.

Onze klanten vertellen: Plegt Carrosserie Groep

Teunis als one-stop-shop voor alle producten en diensten

De Plegt Carrosserie Groep is een familiebedrijf bestaande uit vier carrosseriebedrijven: Van Berkum Carrosseriebedrijf, Wema Carrosserie, Brinks Carrosserieën en Lako Wegtransportmiddelen. De bedrijven vertegenwoordigen elk hun eigen specialismen en door het beste van die 4 werelden samen te voegen, zijn ze in staat alle mogelijke transportoplossingen te bieden. Van standaard tot maatwerkoplossingen.

Guus Plegt runt het de bedrijven met zijn zonen Alexander en Rutger Plegt. Een ieder met een eigen takenpakket en verantwoordelijkheden. We spreken Rutger Plegt over de samenwerking met Teunis.

Een breed scala aan werknemers

Wij verzorgen de bedrijfskleding voor de 4 bedrijven van de Plegt Carrosserie Groep. Dat zijn bij elkaar ongeveer 85 mensen die wij aankleden. Lassers, constructeurs, engineers, spuiters en hydrauliekmonteurs: een hele brede groep en voor iedere groep hebben wij speciale sets bedrijfskleding samengesteld.

Rutger Plegt is met zijn vader en broer mede-eigenaar van de Plegt Carrosserie Groep. Hij houdt zich voornamelijk bezig met marketing en sales en hij is verantwoordelijk voor de bedrijfskleding van het personeel. Sinds de oprichting in 2017 is de Plegt Carrosserie Groep behoorlijk gegroeid; van 1 naar inmiddels 4 bedrijven die tal van oplossingen bieden voor transport over de weg. Rutger: “Ik ken Teunis al sinds 2017, want het bedrijf dat wij toen overnamen was al klant bij Teunis. Dat hebben wij zo gelaten, omdat wij tevreden waren over de dienstverlening op dat moment.

We waren toen nog geen Teunis Bedrijfskleding, maar van Teunis Automotive, Teunis IT & Telecom en de gasafdeling. Toen ook bedrijfskleding ter sprake kwam, was de keuze voor Teunis een hele logische.”

Eenheid creëren tussen 4 bedrijven

Omdat de Plegt Groep bestaat uit vier verschillende bedrijven, was er niet echt eenheid op het gebied van bedrijfskleding. Het ene bedrijf had wel kleding, het andere helemaal niet. Om daar eenheid in te brengen, moest alles in 1 keer vervangen worden.

Rutger: “We hebben er voor gekozen om iedereen in dezelfde kleding te steken. Dat is duidelijk voor de klant, maar creëert tevens een groepsgevoel onder de werknemers. Uiteraard heeft elk bedrijf zijn eigen identiteit maar je bent ook onderdeel van de groep. Vandaar dat het logo op de borst per bedrijf verschilt, maar het logo op de rug is hetzelfde. Net even iets anders, maar toch samen.”

“Een hele nieuwe collectie uitzoeken, heeft nog wel wat voeten in de aarde. Aan de wensen van 85 personeelsleden tegemoet komen, is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig heeft Lars ons het hele proces door goed begeleid, van het uitzoeken van de kleuren tot het gebruikte materiaal en de bedrukking aan toe.” De kledinglijn voor de Plegt Carrosserie Groep is gemaakt van gerecycled materiaal. En dat is een goede stap op weg naar duurzaam ondernemen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, zijn ook de carrosseriebouwers tegenwoordig op zoek naar duurzame oplossingen. “Deze duurzame kledinglijn is voor ons weer een stap naar een schonere en mooiere wereld.”

One stop shop

Zoals gezegd was de keuze om de bedrijfskleding door Teunis te laten verzorgen een hele logische. Rutger: “Ik heb nog wel een offerte bij een andere partij opgevraagd, puur ter vergelijk. En ondanks dat die partij ook echt heel goed was, hebben we toch voor Teunis gekozen. Dat had meerdere redenen, maar de doorslag gaf toch wel het gemak en de snelheid die Teunis ons biedt.”

“Omdat wij al klant zijn van de onderdelen Automotive en IT & Telecom van Teunis is het voor ons een groot voordeel om de bedrijfskleding ook bij hen onder te brengen. Want door alles op 1 plek te kunnen inkopen, scheelt ons enorm veel tijd en rompslomp. Het is heel prettig dat Teunis alles onder 1 dak heeft, ik kan bij wijze van spreken als ik een onderdeel van Automotive nodig heb, even snel bij Lars mijn hoofd om de deur steken en twee T-shirtjes meenemen omdat mij op dat moment te binnen schiet dat ik die zou bestellen. Omdat Teunis onze kleding op voorraad heeft, is dat nooit een probleem. Dat werkt voor mij echt heel snel en efficiënt!”

Grafische strak en netjes

Rutger geeft aan dat hij het contact met Teunis heel erg waardeert. “Ze zijn professioneel en een expert in hun vak, maar de communicatie is open en heel toegankelijk. Dat vind ik een hele prettige manier van werken. Wat ook heel fijn is: ik ben zelf grafisch vormgever, dus de eisen die ik aan een ontwerp of presentatie stel, zijn best hoog. Teunis heeft mij blij verrast met de manier waarop zij op grafisch gebied hun voorstel presenteerden, in het juiste formaat, netjes en duidelijk.”

Gemak en tijdswinst

Zoals Rutger al aangaf, is het gemak van de alles-onder-1-dak-formule van Teunis een groot voordeel voor hem. Maar ook het feit dat er een kledingmanagementsysteem is waar alle kleding voor de Plegt Carrosseriegroep in ondergebracht is. “Dat scheelt degene die nu de voorraad van de kleding beheert enorm veel tijd. Geen lijstjes bijhouden wie wel of niet wat nodig heeft. Alles staat bij Teunis geregistreerd en ons personeel kan zelf via onze persoonlijke webshop een bestelling plaatsen. Met 1 druk op de knop hebben wij het overzicht.”

Geen lijstjes bijhouden wie wel of niet wat nodig heeft. Alles staat bij Teunis geregistreerd en ons personeel kan zelf via onze persoonlijke webshop een bestelling plaatsen. Met 1 druk op de knop hebben wij het overzicht.”

Rutger Plegt

Wij hechten waarde aan onze klantrelaties

Wij zijn trots op de relaties die wij hebben met onze klanten. Want ondanks dat wij professioneel te werk gaan en onze afspraken altijd na komen, hechten wij ook veel waarde aan de persoonlijke relatie en maken we graag tijd voor een kop koffie of een praatje. Alleen als je elkaar kent en begrijpt, heb je vaak aan een half woord genoeg. Daarom steken wij veel energie in het persoonlijke contact met onze klanten, zodat wij snel kunnen schakelen bij vragen. Wij zetten met heel veel plezier een stapje meer voor ál onze klanten.