• Teunis, meer dan gewoon.

Valharnassen

Valharnassen

Veilig werken op hoogte met valharnassen.

Werken op hoogte is risicovol. De gevolgen van een val zijn meestal ernstig en leiden vaak tot blijvend letsel. Preventie van valongelukken is daarom belangrijk. Dit kan door werkzaamheden op hoogte zoveel mogelijk te vermijden. Kan dat niet, dan zijn er collectieve en persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals valharnassen.

glazenwasser werkend op hoogte

3 soorten valbeschermingsharnassen

Er zijn 3 soorten harnassen te onderscheiden:

Valbeschermingsharnas

Deze wordt enkel gebruikt om zich te beschermen tegen vallen. Daarvoor het dit harnas ankerpunten op de rug en eventueel ook op de borst. Deze dienen om het valblok te verbinden met het ankerpunt.

Postioneringsharnas

Het positioneringsharnas heeft naast ankerpunten op de rug en op de borst een positioneringordel die gebruikt wordt om een positie in de nemen door gebruik te maken van een positioneringlijn. Zo kan er eventueel handenvrij worden gewerkt.

Zitharnas

Het zitharnas heeft naast ankerpunten op de rug en op de borst en de positioneringordel ook nog voorzien van een D-ring om het mogelijk te maken om al zittend af te dalen.

Het keuren van valharnassen.

Volgens Arbowetgeving is een werkgever verplicht een veilige werkomgeving te bieden. Het volgen van NEN 360, 361, 365 is de beste manier om aan deze arbowetgeving te voldoen. De norm beschrijft de inspectiepunten voor het keuren van valbeveliging.

Aan de hand van een checklist wordt er op diverse inspectiepunten gekeurd en er is een uitgebreide vastlegging van feiten. De inspectiepunten betreffen o.a. de gordel, verbindingsmiddelen, ankers, d-ringen enz.

Teunis Bedrijfskleding staat voor kwaliteitskleding.

Bij Teunis Bedrijfskleding helpen we bedrijven in het zichtbaar maken van hun onderneming. Omdat de wensen en behoeften van ieder bedrijf verschillend is hebben we een ruim assortiment van kwaliteitsproducten dat kan worden afgestemd op de werkzaamheden.

Teunis Bedrijfskleding biedt:

Een ruim aanbod van A-merk artikelen.
Mogelijkheden om uw bedrijf maximaal te laten opvallen en herkennen.
Ruim 4000 vierkante meter opslag en voorraad.
Een eenvoudig Kleding Management systeem voor het bestellen van kleding.

Een offerte aanvragen of een vraag stellen

We helpen je graag met een advies of met een offerte. Vul het formulier in, dan helpen we je graag verder.

Liever telefonisch contact? Bel dan met 0548 537 788.