• Teunis, meer dan gewoon.

Klantcase: Redundante compressoropstelling voor RM Precision

RM Precision, gevestigd in Nijverdal, is een toonaangevende toeleverancier van hoogwaardige draai- en freesdelen voor de high-tech industrie. Het bedrijf bedient diverse sectoren, waaronder de halfgeleiderindustrie, medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, high-tech machinebouw en de lucht- en ruimtevaart. Door het gebruik van geavanceerde machines en hoogopgeleide medewerkers levert RM Precision nauwkeurige fijnmechanische producten van hoge kwaliteit​

Onlangs kreeg RM Precision de kans om het pand van hun buurman te kopen. In plaats van te verbouwen, kozen ze voor sloop en nieuwbouw om beter aan hun groeiende productie-eisen te voldoen. Voor hun uitgebreide machinepark is perslucht onmisbaar. Het wordt gebruikt voor diverse aansturingen, meetkamers en het afblazen van producten. Dankzij hun lange relatie met Teunis Industrietechniek, die al eerder compressoren installeerde en het onderhoud verzorgde, koos RM Precision opnieuw voor Teunis voor de levering en installatie van de complete persluchtinstallatie in hun nieuwe pand.

De nieuwe installatie van RM Precision bestaat uit twee GLA37RSP compressoren, uitgerust met zeer efficiënte IE4 permanent magneetmotoren en een modern 4,3 inch full-color touchscreen bediening. Deze compressoren blazen warme lucht uit die in de winter wordt gebruikt om de productiehal te verwarmen, een duurzame oplossing voor warmteterugwinning.

De perslucht wordt geconditioneerd door Friulair ACT80 drogers met een filterstraat die zowel grove als fijne filtering biedt, wat resulteert in schone en droge perslucht voor de productie. Voor de cleanrooms zijn extra actief kool filters geplaatst om de perslucht nog zuiverder te maken.

Het leidingwerk in de productiehal, uitgevoerd door Teunis, bestaat uit aluminium AirPipe leidingen. Daarnaast is er een AquaPipe RVS 304 koel-emulsie ringnet aangelegd, dat ervoor zorgt dat elke bewerkingscentrum de juiste hoeveelheid emulsie ontvangt, essentieel voor precisie en kwaliteit van de bewerkingen.

Dankzij de samenwerking met Teunis Industrietechniek heeft RM Precision hun productiecapaciteit kunnen uitbreiden en tegelijkertijd hun efficiëntie en duurzaamheid kunnen verbeteren. De redundante opstelling van de compressoren zorgt ervoor dat er altijd voldoende perslucht beschikbaar is, wat cruciaal is voor hun operationele continuïteit en kwaliteit. Deze geavanceerde technische oplossingen dragen bij aan de hoge standaard van RM Precision, zowel nu als in de toekomst.