• Teunis, meer dan gewoon.

Case: Aanleg perslucht installatie bij NTCP ten behoeve van test-sorteerlijn plastics.

Project

Aanleg persluchtinstallatie bij NTCP

Klant: NTCP (Nationaal Test Centrum voor Circulaire Plastics)
Locatie: Heerenveen (Oudehaske)
Datum: Feb-Maart 2020

Aanleiding

NTCP streeft ernaar om de kringloop van plastics volledig sluitend te maken. Dat houdt in dat 100% van de plastics die vanuit het huishoudelijk afval terechtkomen volledig worden hergebruikt. Met een eigen test-sorteerlijn zijn zij voorbeeld en adviesorgaan voor andere bedrijven in Nederland, België en Luxemburg als het gaat om circulair hergebruik van plastics.

Teunis Industrietechniek heeft bijgedragen aan het geheel nieuw aanleggen van een persluchtsysteem ten behoeve van de test-sorteerlijn (van afvalscheiding) bij NTCP. We hebben door middel van de aangeleverde data van NTCP een advies kunnen maken. Voor de sorteer-lijn hebben we een compressor inclusief conditionering (adsorptiedroger, filtering) geselecteerd en aangeboden. Een optical sorter scheidt het plastic op basis van bepaalde eigenschappen door het van de sorteerlijn te blazen. Dit zorgt voor het efficient scheiden van plastics.

Werkwijze en verloop project

In samenwerking met de klant hebben we de compressor-installatie ingetekend in 3D en op basis hiervan de uitvoer gepland. Op basis van inzichten van NTCP hebben zij zelf de gewenste leidingloop bepaald. Hierop hebben wij onze oplossing geboden voor het aansluiten van de machine’s en het leveren en plaatsen van de perslucht haspels voor reinigingswerkzaamheden.

Ook in dit project waren er weer wat uitdagingen omtrent de leidingloop, maar door de flexibiliteit van het leidingwerk hebben we dit mooi en netjes op weten te lossen.

We mogen spreken van een zeer geslaagd project, mede door het prettig en constructief samenwerken met uiteraard NTCP, onze vaste partners als CompAir, Friulair en Airpipe Europe en Bollegraaf Recycling Machinery.

Teunis Industrietechniek

Specialist op gebied van persluchttechniek

Bij Teunis Industrietechniek hebben we jarenlange ervaring met het aanleggen van persluchtsystemen. We ontwerpen, realiseren en onderhouden persluchtsystemen van A tot Z. Deze integrale benadering is essentieel. Voor het optimale rendement uit uw persluchtsysteem moeten alle onderdelen met elkaar matchen.

Teunis Industrietechniek luistert naar uw wensen, naar uw mensen op de werkvloer, en analyseert uw productieomgeving. Op grond hiervan ontwikkelen we een pragmatisch concept dat functioneert zoals het hoort: veilig, arbovriendelijk en energiebewust.

Wilt u advies over persluchttechniek of iemand die meekijkt bij complexe situaties? Neem contact op met Teunis Industrietechniek. We helpen u graag verder.

Tom Kruiskamp
Technisch Accountmanager 

T: +31 (0)613 500 277