• Teunis, meer dan gewoon.

Klantcase: Autobedrijf de Haar

“Teunis is een soort one-stop shop, dat is gewoon lekker makkelijk!”

Autobedrijf De Haar bestaat volgend jaar 50 jaar. “Ik weet niet beter als dat ik als kind met mijn vader mee ging naar Teunis om onderdelen te halen”. Aan het woord is Martijn Gerritsen, directeur/eigenaar van autobedrijf De Haar. ”De kwaliteit, de kennis, de voorraad en de snelheid van leveren, dat zijn de doorslaggevende factoren, waarom wij kiezen voor Teunis.”

Ook Autobedrijf De Haar is onlangs door Teunis toegevoegd als leverancier van Eurol smeermiddelen. Het meubel met de verschillende bag in boxen staat te pronken in de werkplaats.

“Waar wij in onze organisatie tegenaan lopen is dat auto’s steeds meer soorten olie gebruiken, wij zijn een niet-merkgebonden autogarage en willen alle merken auto’s kunnen onderhouden. Dan is het super makkelijk dat al deze specifieke producten op voorraad staan bij Teunis en beschikbaar zijn wanneer wij deze nodig hebben. Daarnaast staat Eurol natuurlijk voor kwaliteit en is dit systeem veel minder belastend voor het milieu omdat we nu precies de hoeveelheid olie af kunnen tappen die we nodig hebben”.

De combinatie met het gebruik van Bright Motive, het vernieuwde bestelsysteem van Teunis Automotive, waar de monteurs van De Haar direct kunnen inzien welke olie bij welk type auto hoort, maakt het gemak nog groter. Naast dat in dit systeem de oliën zichtbaar zijn, staan ook alle andere onderdelen van een auto vermeldt, dit in combinatie met de voorraad en de levertijd. “Het mooiste is nog dat dit nieuwe bestelsysteem gekoppeld is aan ons eigen softwaresysteem. Ik hoef niet eens meer wat over te typen, het is gekoppeld aan onze werkplaats en door het feit dat Teunis zes bezorgrondes per dag heeft, zitten ze bijna nooit zonder de juiste onderdelen en kunnen ze altijd door. Dit zorgt voor een enorme efficiëntie en dat is zeker zo belangrijk voor ons: tevreden klanten die snel geholpen worden” aldus Martijn.

Naast automaterialen kiest Autobedrijf De Haar ook voor de bedrijfskleding van Teunis. “Op beide gebieden hebben we ook wel eens iets anders geprobeerd. Op het gebied van bedrijfskleding was de ervaring met de vorige leverancier niet goed. Geen overleg, de logo’s zaten altijd ergens anders, soms kregen we gewoon andere kleding. Sinds we met Teunis Bedrijfskleding zaken doen is dit verleden tijd. Ik wil gewoon eenheid en dat hebben we nu”. Naast bedrijfskleding regelt Martijn ook de kleding voor de bootcamp en hardloopkleding. “Alles staat daar in het KMS systeem: de drukposities en de maten van iedereen, dat is gewoon ideaal”.

Ook met de andere Teunis onderdelen heeft Martijn louter positieve ervaringen, zoals met de telefonie en ICT afdeling. Maar ook de industrietak: “De schrobmachines en hogedrukreinigers, de gasflessen, veel gereedschappen,  het komt allemaal van Teunis”. Hij vervolgd: “We hadden laatst zelf een probleem met een eigen vrachtwagen, een luchtdrukprobleem dat onze monteurs zelf niet op konden lossen. Binnen twee uur reden we weer!”.

Kortom: Autobedrijf De Haar is een tevreden klant:

“Het is gewoon lekker makkelijk om alles onder één dak te hebben, een soort one-stop shop, de prijs en het serviceniveau kloppen en ze denken met je mee over de juiste oplossingen”.