• Teunis, meer dan gewoon.

Teunis Automotive over workshop tab: ‘We zijn zo’n 25 minuten per ijking sneller’.

tachograaf service medewerker teunis

VDO introduceerde de Workshop Tab als een alles-in-één tachograafoplossing voor truck-werkplaatsen. Met de handige tablet kan de technicus tachografen op een snelle en gemakkelijke manier configureren, kalibreren en ijken. TopTruck werkplaats Teunis Automotive was enthousiast over de mogelijkheden en ging aan de slag met de Workshop Tab. Marien Mensink, bedrijfsleider: “De werkzaamheden aan de (smart) tachograaf zullen alleen maar toenemen. Wij willen klaar zijn voor de toekomst.”

Compressoren, aggregaten, gasvervoer, telecom, truck werkplaats; met een groot scala aan activiteiten en bijna 100 FTE is Teunis een zeer ondernemend bedrijf. In alle activiteiten voel je bovendien de filosofie ‘we gaan voor kwaliteit’. Dat geldt voor de producten en diensten die Teunis levert én voor de tools waarmee ze zelf werken.

Sneller en betrouwbaarder

Raimond Ulkeman, chef werkplaats: “We hebben geïnvesteerd in twee Workshop Tabs omdat we de kracht ervan zien. Het werkt sneller, nauwkeuriger en prettiger. Dat is geen verkooppraatje, maar daadwerkelijk wat wij in de praktijk ervaren. Ik schat dat we per ijking zo’n 25 min. sneller zijn ten opzichte van het oude systeem. Met een 300 tachograafijkingen per jaar, een aantal dat bovendien groeit, is dat een behoorlijke tijdwinst.”

Mensink vult aan: “En het is veel betrouwbaarder. De Workshop Tablet begeleidt je stap voor stap door het proces. Zo kun je niets vergeten en niets verkeerd doen, waardoor de kans op fouten maken eigenlijk nihil is. Dat is belangrijk want in de toekomst zullen tachografen, zeker met het automatisch uitlezen door ILT, alleen maar meer gecontroleerd worden. Je levert dus zekerheid voor de klant.”

‘De kans op fouten maken is eigenlijk nihil’

Prettig werken

Ulkeman: “Ik en vier gecertificeerde ijkmeesters vinden het allemaal erg prettig werken. De Workshop Tablet is met een dongle draadloos verbonden met de tachograaf. Ook hoef je niet langer met je kabel de put in om de Kitas (snelheidgever) uit te lezen, maar koppel je die direct aan de Tablet. En verder kun je direct je foutcode-, manipulatie-, en ijkrapport printen vanaf de Tablet. Heel prettig. Weet je even niet hoe iets werkt of hoe je een bepaalde regel moet interpreteren, dan heb je de handleiding in de Tablet direct bij de hand. Het hele systeem is zo gebruiksvriendelijk dat eigenlijk iedereen ermee overweg kan.”

Mensink: “Dat heeft voordelen. Een ijking in de middag is vaak een race tegen de klok. Je zit met de deadline van voor 17.00 uur afmelden bij de RDW. Dan wil je een systeem hebben, waarop je kunt vertrouwen. Dat geeft rust.”

Een complete oplossing

Met de Workshop Tab heeft Teunis Automotive een complete oplossing in handen. Naast ijken van alle merken tachografen, kun je met de Tablet ook nieuwe tachografen configureren. Ulkeman: “Wij werken steeds vaker met de universele tachograaf, dat scheelt enorm in voorraad.” Daarnaast vraagt de nieuwe smart tachograaf (DTCO 4.0) medio 2019 niet om een nieuw ijkapparaat. Ulkeman: “Met de Workshop Tab zijn wij al goed voorbereid op volgend jaar en dat geeft een gerust gevoel.”

Bron: www.vdonl.nl/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>