• Teunis, meer dan gewoon.

Backup

Backup

ict-netwerk-teunis-telecom

Maak regelmatig een backup

Een back-up of reservekopie is een kopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie bevinden om deze te kunnen herstellen mochten ze beschadigd raken.

Meestal wordt de term back-up gebruikt voor gegevens op bijvoorbeeld de harde schijf van een computer, maar ook van gegevens op andere dragers zoals een simkaart, binnen een applicatie zoals een databasemanagementsysteem (QNAP NAS).Deze kopieën worden preventief gemaakt om belangrijke gegevens veilig te stellen voor het geval de gegevens op de originele drager verloren gaan of beschadigd raken.

Regelmatig een back-up maken is belangrijk. Met Acronis True Image 2017 maak je op een heel eenvoudige manier back-ups van je computer of mobiel. Op deze manier raak je nooit meer je bestanden kwijt. Je kunt op zowel Windows, Android als iOS-devices gebruikmaken van True Image om een back-up te maken. Nieuw in Acronis True Image 2017 is, dat je zelfs een back-up van je smartphone of Facebook-account kunt maken. Ook kun je in de nieuwste versie zoekopdrachten uitvoeren binnen jouw back-up.