• Teunis, meer dan gewoon.

Meting en monitoring

Meting en monitoring

Grip op en inzicht in de staat van jouw persluchtsysteem.

De voortgang van jouw bedrijfs- en productieproces is essentieel voor je bedrijfsvoering. Krijg grip op jouw proces met de juiste meetapparatuur, meetanalyses en (preventief) onderhoud van jouw persluchtsysteem.

Wil je tijdig lekverliezen opsporen of (real-time) inzicht krijgen in het persluchtverbruik, energieverbruik, drukverloop en of de inzet van compressoren. Of is er noodzaak om vocht, oliedamp, deeltjes of microbiologische metingen te traceren?

Onze meetapparatuur helpt je alles onder controle te houden. Geef je deze metingen liever uit handen? Wij voeren ook deze metingen op locatie uit met gekalibreerd meetapparatuur.

Galvanistraat 8
7461 JC Rijssen

T 0548 537 788
E persluchttechniek@teunis.nl

Persluchtmetingen uit laten voeren door onze gecertificeerde medewerkers?

Bij Teunis begrijpen we hoe belangrijk het is om een volledig beeld te hebben van de werking van je persluchtinstallaties. Wil je inzicht krijgen in lekverliezen, persluchtverbruik, drukverloop en inzet van compressoren van jouw systeem? Of is er noodzaak voor het uitvoeren van vocht-, oliedamp-, deeltjes- of microbiologische metingen? Onze gecertificeerde medewerkers helpen graag.

Wij voeren alle bovengenoemde metingen uit op locatie met behulp van gekalibreerd meetapparatuur. Onze meetdiensten helpen je om jouw systemen te monitoren en te optimaliseren, wat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en verbeterde efficiëntie.

Ons assortiment

Flowmeters

Perslucht en stikstof zijn waardevolle energiebronnen, maar veel installaties hebben geen flowmeter. Gelukkig zijn flowmeters nu beschikbaar in diverse modellen en prijsklassen.

Flowdrukregelaar

Door een flowdrukregelaar aan je persluchtinstallatie toe te voegen, wordt het buffervat actief ingezet om drukfluctuaties op te vangen.

Dauwpuntmeters

Het monitoren van vochtigheid is essentieel, zowel voor het garanderen van de persluchtkwaliteit als voor het controleren van persluchtdrogers.

Oliedamp, vaste deeltjes en ademluchtmeters

Met deze meters bewaak je de aanzuigconditie van (olievrije) compressoren, het functioneren van filters, drogers en actiefkool absorbers.

Ultrasoonmeters

Lekkages opsporen in perslucht, stikstof of andere gassen met ultrasoonmeters.

Drukverschilmeters

Door drukverschilbewaking over filters en drogers te plaatsen kan je flink geld besparen.

Onze diensten

Metingen, monitoring en keuringen

We geven inzicht in lekverliezen, persluchtverbruik, drukverloop en compressoren of meten of er vocht, oliedamp of deeltjes in de leidingen.

Service en onderhoud

We monitoren voortdurend de prestaties van jouw persluchtsystemen en adviseren pro-actief, voeren regelmatig onderhoud en repareren waar nodig.

Verduurzaming

We helpen om de prestaties van persluchtsystemen te verbeteren en te verduurzamen. Dat is efficiënt, scheelt energie en geld.

Compressormanagement

Bij Teunis beschikken we over overkoepelende compressorbesturing die geschikt is om alle merken en typen compressoren efficiënt aan te sturen binnen een vast bereik, gebaseerd op het verbruiksprofiel, zonder concessies te doen aan de efficiëntie van de installatie.

Moderne persluchtcompressoren zijn uitgerust met slimme besturingssystemen voor maximale efficiëntie. Als een persluchtinstallatie echter uit meerdere compressoren bestaat, is het noodzakelijk om hier een centrale, overkoepelende regeling op aan te sluiten.

Het monitoren van een compressorstation is eenvoudig in combinatie met een compressormanagementsysteem dat, indien nodig, kan worden uitgerust met een webserver. Met deze combinatie kan je jouw systeem effectief en gemakkelijk in de gaten houden, wat bijdraagt aan de optimalisatie van de operationele efficiëntie.

Een offerte aanvragen of meer informatie?

We helpen je graag met een advies of met een offerte. Vul het formulier in en we komen spoedig bij je terug. Liever telefonisch contact? Bel dan met 0548 537 788.