• Teunis, meer dan gewoon.
    Bekijk de eindejaarsacties op onze homepage
Open

Blog

Verslag: de VolkerWessels/Teunis ATB Holterberg toertocht 2023

Afgelopen zaterdag 11 november vond de jaarlijkse toertocht plaats dat georganiseerd wordt door VolkerWessels en Teunis. De dag startte met een welkomstwoord van Dinand van VolkerWessels en Erik van Teunis aan alle deelnemers onder het genot van kop koffie en broodjes.

Ze spraken daarnaast over het speciale collectedoel van de ATB editie van dit jaar, gezien het recente verlies van hun collega Richard aan een hartaanval. Het doel was dan ook om geld op te halen voor de Hartstichting. Iemand van de Hartstichting was aanwezig om het belang van onderzoek naar hart- en vaatziekten duidelijk toe te lichten. Inmiddels is er al bijna €2.500,00 gecollecteerd. Mocht je ook nog graag een donatie willen doen, dan kan dat via deze link.

Daarna uur begon de toertocht, en de deelnemers hadden de keuze tussen twee afstanden: 35 en 55 kilometer. Het was door de omstandigheden een pittig parcours met uitdagende singletracks, bossen, heidevelden, pittige beklimmingen en spannende afdalingen die hen te wachten stonden.

Na de inspannende tocht was het tijd om op te frissen en medewerkers van Teunis stonden klaar om de fietsen schoon te spuiten met hogedrukreinigers.

Na de schoonmaak en het opfrissen was het moment daar om gezellig na te praten en te genieten van een heerlijk buffet en verfrissende drankjes. Fietstoerclub CC’75 heeft weer  een uitstekende tocht georganiseerd en deelnemers hebben genoten van een geweldige dag op de mountainbike. Het was een geslaagde dag dankzij de inspanningen van iedereen die betrokken was bij de organisatie, en een eerbetoon aan Richard en een steun voor de Hartstichting.

Hieronder een impressie van de dag in beeld.

Foto’s: Emile Willems

tachograaf service medewerker teunis

Teunis Automotive ontzorgt volledig bij transitie naar slimme tachograaf

Vanaf 21 augustus 2023 is de wetgeving aangepast en moeten nieuwe voertuigen, zwaarder dan 3.500 kg voor goederenvervoer en bussen en touringcars die meer dan 8 personen vervoeren (exclusief de bestuurder), al voorzien zijn van een smart tacho 2 (SMT2 of G2V2).

Dit houdt in dat voertuigen met een kentekennummer én tenaamstelling vanaf 21 augustus 2023 of later, verplicht uitgerust moeten zijn met een smart tacho 2. Zonder mag je de weg niet op met het voertuig.

Voertuigen die in een andere lidstaat rijden dan waar ze geregistreerd zijn, en die uitgerust zijn met een analoge of digitale tachograaf, moeten vervolgens uiterlijk op 31 december 2024 over een smart tacho 2 beschikken. Als deze voertuigen al voorzien zijn van een smart tacho 1, dan moet de upgrade naar smart tacho 2 uiterlijk op 18 augustus 2025 gebeuren.

Voor voertuigen die cabotage verrichten en een toegestaan maximum gewicht hebben van meer dan 2.500 kg (eigen gewicht plus maximaal laadvermogen), is de uiterste deadline voor een smart tacho 2 op 1 juli 2026.

Dit betekent dat binnen slechts enkele jaren alle tachografen in internationaal rijdende voertuigen vervangen moeten zijn. Voor sommige bedrijven is dit een flinke operatie, maar geen zorgen – Teunis Automotive ontzorgt je hierin volledig!

diagnose apparatuur automotive

Het ijken van de tachograaf

Elke tachograaf moet verplicht worden geijkt door een daarvoor opgeleide deskundige. Tijdens dit proces worden verschillende onderdelen van de tachograaf verzegeld, en deze verzegeling is twee jaar geldig. Dat betekent dat de tachograaf elke twee jaar opnieuw geijkt moet worden. Teunis Automotive heeft de experts en de middelen in huis om alles in één keer voor je te regelen.

Volledige ontzorging door Teunis Automotive

Of je nu je volledige wagenpark in één keer wilt voorzien van een tweede generatie slimme tachograaf, of dit geleidelijk aan wilt doen, of eerst goed advies wilt inwinnen; de medewerkers van Teunis Automotive staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Neem dan contact op met Teunis Automotive.

Klantcase Teunis Bedrijfskleding: Stone Age Rijssen

Strakke uitstraling met “Beton-sur-ton”-kleding.

“Als onze medewerkers ergens op locatie zijn, moeten ze een visitekaartje van ons bedrijf zijn.”

In het Stone Age Experience Centre voor particulieren en professionals aan de Butaanstraat in Rijssen spraken we met Lisette Bikker.

Stone Age, begonnen als een natuursteenwinkel midden in Rijssen en een van de pioniers in Nederland als leverancier van ready-to-create betonstuc, heeft vandaag de dag een uitgebreid netwerk van professionele verwerkers. In 2023 is Stone Age producent en leverancier van diverse soorten betonstuc. Het assortiment is uitgebreid met producten zoals Basebeton, Sichtbeton, Stuccopuro en Oxidestuc. Deze producten worden in heel Europa verspreid, meestal via groothandels en resellers.

Aan het begin van dit jaar werden 20 medewerkers volledig in het nieuw gestoken. Ze hadden de vrije keuze tussen t-shirts, polo’s, vesten, truien, broeken, softshelljassen en veiligheidsschoenen.

Ook het buitendienstteam ziet er nu representatief uit. “De medewerkers dragen het met trots en zijn er echt blij mee; het draagt comfortabel,” aldus Lisette. “De kleding die we eerder droegen, werd geleidelijk een onsamenhangende mix. We wilden meer eenheid en een strakke uitstraling. Zwart op zwart. Ton-sur-ton, bij Stone Age ook wel “Beton-sur-ton” genoemd.”

De samenwerking bij de overgang naar het nieuwe kledingpakket verliep uitstekend. Lisette zegt: “Iedereen heeft gepast en staat in het KMS, dat is super praktisch.” Als er zich iets voordoet of snel nodig is, wordt dit volgens Lisette direct aangepakt. “Nieuwe medewerkers sturen we gewoon even langs bij Teunis Bedrijfskleding.” Ook voor de Rijsserbergloop klopte Stone Age aan bij Teunis Bedrijfskleding.

Naast het eerder genoemde Experience Centre heeft Stone Age ook een trainingscentrum, iets verderop aan de Butaanstraat. Hier worden trainingen gegeven aan vakmensen en groothandels uit heel Europa. “We geven de shirts ook aan de mensen die de trainingen volgen; ze vinden dat geweldig en worden zo ook ambassadeurs van ons merk.”

Lisette is uiterst tevreden over de samenwerking met Teunis Bedrijfskleding: “Bij Teunis word je snel geholpen en denken de medewerkers altijd mee. Korte lijnen. Het is een prettige partner om mee samen te werken. De kwaliteit is goed en de persoonlijke benadering is top; ze komen de kleding zelfs persoonlijk bezorgen. Dit werkt voor ons heel goed; we zijn er uitermate blij mee!”

Klantcase Teunis Automotive: RTL Autoservice Nijverdal

“Wij doen eigenlijk van alles met Teunis.”

“Wij zijn vanaf het begin al klant bij Teunis”. Aan het woord is Ruurd Beintema. Hij runt samen met zijn zwager Thijs Pots sinds 2016 het bedrijf RTL Autoservice in Nijverdal. Ooit klein begonnen aan de Wilhelminastraat en tegenwoordig in een mooie, ruime hal aan de Louis Braillestraat.

Thijs vult Ruurd aan: “Je wordt er altijd goed geholpen, de jongens denken altijd mee. Toegankelijk, laagdrempelig, geen poespas, normale mensen en doen wat je zegt.”

Beiden kennen Teunis al vanaf de tijd dat ze nog in loondienst werkten bij twee andere autogarages in Rijssen. In hun vrije tijd sleutelden de mannen destijds ook graag aan auto’s en deden ze mee aan autorodeo’s; de naam RTL Autoservice stamt al uit die tijd.

Naast auto-onderdelen verzorgt Teunis bij deze autogarage ook de bedrijfskleding. De telefooncentrale, randzaken zoals spullen voor de compressor, gas voor het lassen, lasdraad of een luchtleiding, zelfs heftruckonderdelen komen bij Teunis vandaan. Ruurd: “De samenwerking is heel prettig. Als de nood aan de man is, word je zelf ’s avonds of in het weekend geholpen. Als er een probleem is hoef je maar te bellen en wordt het netjes opgelost, daar gaan ze ook serieus mee om.”

RTL Autoservice is onderdeel van de Autovakmeester formule. Merkonafhankelijk. Dit betekent in de praktijk dat men hier terecht kan voor auto-onderhoud, de APK-keuring en reparatie, ongeacht automerk en bouwjaar. De bestellingen die de mannen doen bij Teunis zijn dan ook heel divers.

De hoofdmoot is natuurlijk auto-onderdelen. Volgens de mannen is dit perfect geregeld: “Alles is gedigitaliseerd. Voor de bestellingen wordt gebruik gemaakt van het Bright Motive bestelsysteem, daar is de voorraad en het tijdstip van levering direct inzichtelijk.” Maar, zoals vermeld, weet RTL Autoservice Teunis ook te vinden voor heel veel andere zaken: “Waar Teunis echt sterk in is, is dat ze op elk vakgebied heel veel hebben liggen, je grijpt niet gauw mis. Aan de kant van de industrietechniek ook. Daar staan echt jongens met verstand van zaken achter de balie. Mocht er toch misgegrepen worden, dan worden wat andere onderdelen bij elkaar gezocht en dan wordt het nog zo gemaakt dat het past, dat is fantastisch.”

1 2 3 8