Teunis Telecom Solutions Partner van Vodafone

Samen werken aan succes! Sinds kort mag Teunis Telecom officieel ‘Vodafone Solutions Partner’ noemen.

Als Solutions Partner van Vodafone hebben wij de kennis in huis om je goed te adviseren over alle oplossingen van Vodafone. We hebben tevens de nodige certificeringen verkregen en cursussen gevolgd. Pieter Knijff kwam ons de Solutions Partner badge persoonlijk overhandigen!

Naast Vodafone Solution Partners zijn we ook KPN Excellence Business Partner en T-Mobile Zakelijk Partner.

Door onze nauwe samenwerking met deze mobiele providers zijn wij altijd als één van de eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de telecombranche. Daarnaast volgen onze medewerkers op regelmatige basis cursussen bij deze providers, zodat wij alle kennis in huis hebben. Hierdoor kunnen wij u steeds van het beste onafhankelijke advies voorzien en daar plukt u de vruchten van!

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen met (zakelijk) mobiele telefonie? Gaat u liever voor vertrouwde vaste telefonie of kiest u voor digitale telefonie? Bekijk dan onze vernieuwde pagina voor alle mogelijkheden: https://www.teunis.nl/telecom-ict/telefonie/.

Inzameling levert 5000 euro op voor Stichting Twentse Wens Ambulance.

Tijdens de Volker Wessels – Teunis ATB-tocht van 9 november jl. hebben we een inzameling gehouden voor De Stichting Twentse Wens Ambulance. Met deze inzameling hebben we maar liefst €5000,00 opgehaald. De cheque werd vorig week vrijdag overhandigd aan de vrijwilligers van de stichting.

De Stichting Twentse Wens Ambulance heeft als doel de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van onze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten.

Voor het opgehaalde bedrag kunnen ongeveer 12 wensen worden vervuld!

Wilt u meer weten over de Stichting Twentse Wens Ambulance of ook een donatie doen, ga dan naar: https://twentsewensambulance.nl/

Klaar voor de winter met de werkkleding van Teunis.

De winter komt eraan!

Hoewel het nog niet officieel zover is, we merken dat de dagen steeds korter, kouder en guurder worden. De winter kenmerkt zich als een gezellige tijd met onder andere het Sinterklaasfeest en de kerstdagen, maar de winterse kou kan soms vervelend zijn bij het uitvoeren van je werkzaamheden.

In welke sector je nu actief bent en met welke materialen je ook werkt. Het is van groot belang dat werkkleding goed zit, veiligheid biedt en je tijdens je werkzaamheden goed verwarmen én drooghouden. Door jezelf goed warm te houden zal je lichaam zuiniger met energie omspelen en bouw je een weerstand tegen ziektes van buitenaf.

Maar hoe houd je jezelf nu goed verwarmd in de winter? Dat leggen we uit in deze blog.

Werkkleding voor jouw werkzaamheden.

Er zijn 3 vragen die je voor jezelf moet kunnen beantwoorden voordat je gericht op zoek kunt gaan naar passende winterse werk- of bedrijfskleding.

  • Welke werkzaamheden voer je uit?
  • In welke omgeving worden de werkzaamheden uitgevoerd?
  • Wat vind je zelf prettig zitten?

Welke werkzaamheden voer je uit?

Dat is van groot belang. Ben je bouwvakker, postbezorger of werk je in de wegenbouw? Het type werkzaamheden die je uitvoert zijn van groot belang voor de keuze van je kleding. Soms is het noodzakelijk om vooral warm te blijven, terwijl je in andere situaties beter droog kunt blijven. Hoe zit dat?

Voor bouwvakkers is warmte het belangrijkste. Wanneer het begint te regenen kunnen bouwvakkers relatief snel schuilen. Voor postbezorgers daarentegen, is het soms wat lastiger om direct een schuilplaats te vinden. Zij hebben meer baat bij kleding die hen vooral drooghoudt. De wegenbouwer tenslotte, draagt het liefst kleding die zowel droog als warm is en daarnaast ook nog eens reflecterend is.

In welke omgeving worden de werkzaamheden uitgevoerd?

Het is natuurlijk nog wel van belang of je binnen, deels buiten of volledig buiten werkt. Of je onderhevig bent aan omstandigheden zoals wind en regen. Mocht je regelmatig in de regen moeten werken, dan is het wel zo prettig als de kleding goed waterdicht is. De mate van waterdichtheid van kleding wordt uitgedrukt in millimeters en is getest middels een waterkolom of in een regenruimte. Ook zijn er normen die gegeven worden aan werkkleding om aan te geven of deze beschermen tegen regen (EN 343) of tegen kou (EN 342). 

Wat vind je zelf prettig?

Deze factor is natuurlijk allesbepalend. Het is belangrijk dat je je werk prettig kunt uitvoeren. Je kleding moet natuurlijk wind- of waterdicht zijn, maar even belangrijk is het dat het goed past en je de bewegingsvrijheid biedt die je nodig hebt om je werk goed uit te voeren. Bepaal voor jezelf wat belangrijk is bij het dragen van de winterwerkkleding en zoek kleding die bij deze criteria passen. Of laat je adviseren door een van onze werknemers.

Het 3-lagenprincipe voor winterse werkkleding.

Het 3-lagen principe geeft je de kans om je lichaamstemperatuur te regelen door het aan- of uit te trekken van kleding als het weer of werk dat vereist. 


Laag 1. Thermolaag

De eerste laag van het 3-lagensysteem is de thermolaag. Deze wordt dicht op de huid gedragen en houdt het lichaam droog. Doordat deze laag transpiratievocht afvoert voorkomt het dat het lichaam afkoelt. Een lange onderbroek en een T-shirt met lange mouwen zijn zeer geschikt als eerste laag.


Laag 2. Isolatie

Voor de tweede laag kan gekozen worden voor een fleecejack, een sweatjack of een sweatshirt ter isolatie. De dikte van de tweede laag selecteer je op basis van jouw criteria. Dus in welke werk- en weersomstandigheden jij werkt. Wanneer het erg koud is, is er behoefte aan een dikker kledingstuk dan wanneer de temperaturen boven het vriespunt blijven.


Laag 3. Beschermlaag

En tenslotte de derde laag. Dit is de buitenste laag die moet beschermen tegen wind, regen en misschien wel sneeuw. Ook bij deze laag is het van belang dat de waterdamp ofwel transpiratie van binnenuit kan ontsnappen waardoor je lichaam op temperatuur blijft. Geschikt als derde laag zijn winterjacks van wind- en waterdicht materiaal, eventueel van Airtech® of GORE-TEX materiaal. Op dagen dat het alleen koud is en niet regent kan een gewatteerd of katoenen jack worden volstaan omdat deze jassen wel warmte bieden maar niet waterdicht of waterafstotend hoeven te zijn.


Wat kan je nog meer doen?

Een paar handschoenen, een sjaal, een muts en een paar extra dikke sokken helpen altijd. Laat die winter maar komen! Jij bent alvast goed voorbereid.


Klaar voor de winter met de werkkleding van Teunis! Teunis Bedrijfskleding heeft een ruim assortiment met bedrijfs- en werkkleding die jou warm zullen houden komende winter. Het grote aanbod van merken laat je genoeg keuze om te vinden wat bij je past. Kom eens langs in onze showroom en we geven je graag advies!

Magazijn auto-onderdelen van Teunis Automotive gesloten van 28 t/m 30 november.

In verband met de verhuizing van ons tijdelijk verblijf in het pand van Heutink naar ons vernieuwde pand is het magazijn auto-onderdelen van Teunis Automotive gesloten van donderdag 28 november tot en met zaterdag 30 november. We zullen deze dagen ook niet bereikbaar zijn.

Uw kunt ons altijd een e-mailen (automotive@teunis.nl) of een bericht sturen via de website. Op maandag 2 december staan we graag weer voor uw klaar in ons compleet vernieuwde magazijn. We hopen op uw begrip!